29 jan. 2013

DR. ERIK ENBY


Nu har jag läst boken "Blod, mod och envishet, på spaning efter sjukdomarnas väsen" av Dr. Erik Enby, som jag rescenserar nedan. Alla borde läsa boken, mycket läsvärd! 
Erik Enbys hemsida finner du här. Där kan du läsa om hans otroligt intressanta forskning.
------------------------------
Boken om Erik Enby och hans fantastiska läkargärning är en spännande läsning. Hans nyfikenhet om sjukdomars väsen förde honom hela tiden vidare i sin läkargärning. Med en vilja av stål, med en envishet utan dess like och med en kämparanda få förunnat drevs han framåt, helt orädd för de rådande maktstrukturerna.

Genom litteraturen kom han i kontakt med att studera blodet hos sjuka patienter, han införskaffade ett supermikroskop i Rolls Royce klass, bakom vilket han tillbringade oändligt många timmar. Enbys slutsats blev att kroppsvätskor och vävnader hos kroniskt sjuka innehåller mikrobiologisk växt, som sannolikt medverkar till olika sjukdomsutvecklingar. Han lärde sig att tyda den mikrobiologiska växtligheten i mikroskopet, det som angrep blodkroppar och nervsystem. Den stora frågan blev; vilken behandling han skulle ge sina patienter för att förstöra grogrunden för denna växtlighet? Därigenom kom han i kontakt med olika alternativa behandlingsmetoder.

Hans kolleger inom forskningen och sjukvården bemötte honom med tystnad och utfrysning, de var inte intresserade av hans upptäckter, eftersom hans kunskaper blev ett hot mot rådande teser och maktstrukturer. 

Tyvärr blev han 2007 fråntagen sin läkarlegitimation genom en osanning och det uppstod en häxjakt utan dess like i pressen.

Otaliga är de patienter som Erik Enby hjälpt till ett friskare liv, patienter som sjukvården misslyckats med, patienter som blivit lämnade åt sina öden p.g.a. inget mer fanns att göra. Han lyckades, men ingen inom den etablerade sjukvården frågade någonsin varför!

Det finns helt klart inte plats för sanningssökare inom den svenska sjukvården, mycket pengar står på spel och myndigheterna understödjer den multinationella läkemedelsindustrin.

Erik Enby är en person som alltid lyssnat på sitt inre, som gått sin egen väg och som valt den moraliskt sanna vägen framför karriär och pengar. Vem för hans kunskap och livsverk vidare, vem vågar fortsätta att stå upp för patienterna i dagens Sverige?

”När du funnit stigen bakom snåren
berätta om den
inte vart den leder
bara att den finns”

Inga kommentarer: